Önskar jag kunde vara där

Nu ligger mamma på operationsbordet i Umeå. Försöker att inte tänka på de.
Skulle vela vara där när hon vaknar, hålla henne i handen. Vill inte att hon ska behöva vakna upp ensma, de är de som skär i hjärtat att ingen av oss kan vara där hos henne...Jag hoppas hon kan känna att vi alla tänker på henne å älskar henne ♥

Idag är jag ledig (kommit fram till att jag jobbar väldigt lite....typ 4 dar i veckan bara) å såklart är de dåligt väder, varmt å kvavt men regn :(
Så blir väl en städdag igen. Hur kan de bli så grisigt å smutsigt hela tiden, att jag varje dag vaknar sur över stöket hemma? Irriterande.
Neee har inget vettigt å komma me så fram me skurmoppen dårå....

Hejs!


Mamma

Grattis på morsdagen alla mammor ♥

sov nu

Jag skriver detta kl 02 en natt hur bra är det till en början? jag tar av mej tröjan?
De enda jag engentliegn vill säga är att folk vill bevisa så himla mycket, dom gör ditt å datt för att visa att dom VERKLIGEN ÄR lyckliga HAR dens bästa killen å ungen å alllt va de innebär att. Men jag undrar..............
Den som skyter mest saknar mest?? det har alltid varit min åsikt.....
Förlåt, ett vin gals för mycket jag vet......
Men ärlig ja de är jag alltid de är ingen hemlighet!!!
För vart tar livet vägen om man hela tiden låtsas, de rinner ut i sand då vi tar varann i hand.....
Jag älskar få resten kan gå!!! dom jag hatar ja gå i gatan!!!
Jag är en poet jag vet, sov nu gott satan ;)

Den där dagen

Veckan har nått till helg å tiden går lika fort som vanligt. De är den där bästa dagen på veckan idag, FREDAG!! :)
Men tror min bästa dag kommer vara imon å absolut Noahs bästa dag, tant Annie kommer å busar, Noah loves tant Annie ♥ Ska bli så skönt å bara sitta å surra me henne om allt, alla å ingenting ;)

Noah start på dagis har börjat bra. Jag va dock mindre glad när jag skulle lämna honom på tisdag morgon. Från ingenstnas började massa tårarns rinna, va inte beredd på de alls. Dagis frökrarna är dock helt underbart gulliga, hon hade ringt å lämnat röstmedelande till mej om hur Noah ätit till lunch å va han hade för blodsocker. De gjorde mej lugn å "första dan" på jobbet gick bra tack vara de. Helt otroligt att jag va bort i 5 veckor!!! Vart tar tiden vägen....

Sen vet jag att jag är ganska tjatig nu om Noahs diabetes, de är en stor å viktig del i alla våra liv nu.
Sen är de "bara" diabetes jag vet de, hade kunnat vara värre....
Men den erfarenheten jag haft av diabetes tidigare är ingen rolig, en kille lika gammal som mej som föll i hop i kramper flera gånger under våra skola år å till slut en dag på gymnasiet vaknade han inte alls (r.i.p)  så visst fasiken är jag nojig å orolig jämnt å ständigt, visst är de här nånting jag tänker på hela hela tiden men vi kan leva me de. Å ja de är "bara" diabetes....
Å nu ska jag sluta tjata om de......tillbaka till vardagen ;)

En helt vanlig dag

Tänkte här dela med mej om hur mina dagar sett ut den senaste månaden. Bara för att ;)

Kl 8.00 : Vaknar vi, kollar blodsockeret på Noah. Ger honom 2 sprutor, en i magen å en i rumpan.
Ger honom frukost. Jag kokar mitt kaffe å sätter mej framför datorn medans Noah äter.
8.30 : Tvättar Noah å gör i ordning honom, tar på honom kläder osv.
9.00 : Jag fixar i ordning mej själv
9.30 : Noah får mellanmål, en eller en halv frukt beroende på hur mycket han åt till frukost å på vad de är för frukt.
10.15 : Går vi till dagis
11.00 : Lär ut dagis fröknar till hur man kollar blodsocker å ger sprutor, då får han en spruta i magen.
12.00 : Är jag hemma, lagar lunch till mej själv.
12.30 : Städar, plockar undan, tömmer diskmaskin å fyller den.
13.30 : Kokar kaffe å sätter mej på datorn en stund......
14.15 : Går till dagis för att hämta hem Noah
15.00 : Är vi hemma, vi går in i Noahs rum å leker lite, bygger lego, kastar boll :)
15.30 : Börjar förbereda middagen
16.00 : Tar blodsocker på Noah å ger honom  2 spturor, en i magen en i rumpan sen får han äta middag.
17.30 : Kommer oftast Rickard hem, då äter vi middag
18.00 : Noah å Rickard busar jag städar å plockar undan maten, tömmer diskmaskin å fyller den.
19.00 : Tar blodsocker på Noah, ger honom en spruta i magen å sen kvällsmat
19.30 : Gör iordning Noah för sängen, borstar tänder osv
20.00 : Noah går å sover, jag går å duschar.
21.00 : Äntligen får jag lägga mej på soffan, oftast börjar det nått bra på tv den tiden.
22.00 : Bigbrother :)
23.00 : Kollar blodsocker
23.30 -24.00 : Har jag somnat.....
03.00 : Blodsocker tajm

Å jag gör verkligen allting själv, Rickard jobbar varje dag. Förutom dom helger som jag jobbar...Så visst har de varit tung, vissa dagar jobbigare än dom andra.
På tisdag börjar jag jobba igen, tillbaka till vardagen. Känns som att de behövs.
Snälla

- Snälla Gud kan du stoppa in några extra hundra tusen kronor på mitt bank konto....tack!
- Gonatt!


Börjar kännas

Jag börjar känna av att jag å Noah har varit fast limmade, umgåtts me varann 24/7 i snart 4 veckor. Den enda egen tiden jag har haft de är när han sovit efter lunch eller när han lagt sej för kvällen. Annars har allt handlat om Noah. Noah hit Noah dit, Noha ska ha, vill ha å måste ha. Vilket jag kan leva med inga problem, men den där egentiden saknar jag. Då jag bara får vara helt själv å pyssla me me mitt. Fast de så är att bara liggg på soffan, men så länge jag får göra de ostört mer än 5 minuter de skulle göra mej hel igen.
Så idag får jag min egentid, i 3 timmar ska Noah vara på dagis, utan mej, helt på egenhand. Vilket säkert går galant men ändå är jag spänd. Kommer garanterat att kolla blodsockret så fort jag fått hem honom, bara för att vara säker. Hjärtat slår fortfarande några extra salg när sockermätaren tickar å ska visa resultat. Jag VET att han inte kollapsar bara sådär, hux flux krävs mycket till för tt han ska bli medvetslös men ändå vakar jag honom noggrant. Vill aldrig att han ska behöva hamnar där. Jag ska göra allt för honom, alltid! Om jag så får offra min egentid, men de är han värd, han är värd allt! Min Noah, världens bästa.....

Lite extra

En dag som dennna är jag lite extra glad över att vara den finne jag är.
För igår vart de då hockey VM å (inte för att skryta men) Sverige fick storstryk. Eller så gav dom bara upp dom sista minuterrna i matchen, för de ramlade in mål efter mål. Va nästa i chock å fattade ingenting trodde Sverige skulle ge lite bättre motstånd. Va tom inställd på att dom skulle vinna, för dom gör ju nästan alltid de...
Å som alltid började de me livliga diskussioner på Facebook. Jag menar inget illa me mina komentarer, men jag måste få försvara de lag jag håller på! ;)
Samtidigt som jag inte kan förstå hur såna som själv har massa finksblod rinnade i sej inte kan heja på Finland när Finland spelar mot ett annat lag än Sverige. Heja på Sverige, fine men ni kan väl heja på Finland när dom spelade mot Ryssland. Inte klanka ner å klaga på domar beslut å annat skit sen när Finland vinner. De är bara tönterier!
Finns inte i min värld att jag inte skulle ha unnat Sverige vinst mot vem som helst, även om jag själv hejar på Finland. Så jag kokar innombord när jag ser finnar själva klanka ner på Finland. Gaaah, då trycker man på dom knappar som gör att jag inte kan hålla tyst. Även förlorat en facebook vän pga detta. Haha, de va mest komiskt ;)
Men nu släpper jag detta...för alla gör ju som dom vill....men hur tänker dom?
Grattis Suomi ♥


Idag ska jag lämna Noah på dagis. Han ska få äta å sova där helt själv utan mamma. Känns lite nervöst....
Men måste. För nästa vecka ska jag börja jobba igen.....

HejsSvejs!Seriöst

Haft några sköna dagar i Ötå.
Vi hann me de ena å de andra.
Täffa Lina å lilla Collin över en kaffe.
Ta en fika på byn me Ulli å söta Desiree'.
En lunch på La bounte me fina Angelica. (Tack tack än en gång!!)
Så hunnit träffa lite vänner å inte bara familjen för en gångskull, känns bra :) Brukar ha så dåligt samvete å känna mej taskig när jag aldrig hinner me nånting där hemma.
Tog me kameran oxå, är så dålig på att lägga upp bilder nuförtiden å så klart så glömde jag fota, tog inte en enda bild :( Måste bli bättre på de där, de är så mycke roligare me lite bilder oxå.

Annars så har jag sett mycket hockey den senaste tiden. Finlands matcher har varit spännande så jag har inte vetat vad jag ska ta mej till. Igår va enda matchen som dom vann lätt, mot Norge :) Så ska bli spännan de nu å se hur de går. Vinner Sverige sin match å Finland sin då blir de final, Finland- Sverige, Gaaaah!! Kommer döööö, men de hoppas de blir så!!!
Eurovision har jag oxå följt, Finland gick vidare å är favotittippad, tänka sej....Sverige å lilla söta Saade gick oxå vidare igår, trodde nästan inte de när de bara va ett land kvar men se på f*n. Skönt! I eurovision hejar jag på båda, spelar ingen roll hur de går för vem bara de går bra för nån av dom. Men hockey, hel*ete då är de andra bullar. De är seriösa grejer ;) haha.

Jaja ska sluta svamla, dagis väntar.

Justja fredag den 13de idag.........läskigt ;)

Trevlig helg!!!

Vet inte vad som skett

Ville uppdatera me ett l[ngt inl'gg, hade mycket som snurrar nu men Noah har vart i farten och gjort n[tt me datorn att de inte g[r att andv'nda vissa bokst'ver, som ni ser. S[ inte orkar jag d[ skriva. Inte kul att gissa sej fram till va de st[r. Inte vet jag hur man f[r bort de heller.
S[ skriver bara detta
Darar till matarengi!!! hem hem!!
Ses p[ n[gra dagar.

Puss!

Enormt sug!

Sådär ja!
Då har jag å Noah vart på dagis hela veckan å "tränat upp" fröknarna, de går bra å känns bra! Vilket känns som en lättnad för mej. Å detta är bara första veckan, har några veckor till kvar att se hur de går, då jag även kan testa å lämna honom på dagis. Känns trygt å få va hemma å testa på allt så jag inte behöver stressa/oroa mej över detta samtidigt som jag jobbar.
Så de här löser sej :)
Mamma snurrar i mina tankar, blev ingen operation för henne i tisdags, ne hon blev sjuk å skickades hem från Umeå å igår fick hon veta att hon fått lugninflamation så nu ligger hon på sjukan i Övertorneå. Går inge bra för lilla mamma nu :( När ska hon bli fri från alla bekymmer....

Annars så har jag ett enormt kil i fingrarna eller i hela kroppen. Shopping suget är enormt.
Ska börja me att köpa en ny mobil iaf :)

Ne har inte tid för detta nu, dags för frukost!
Idag är jag

Idag har jag en dålig dag....
Sitter me tårar i ögonen å vill bara skrika.. Vet inte varför jag vart så sjuk lessen.
De utlöstes av att dagsplanerna blev ändrade.
Känner mej så trött, utmattad, ensam...
så ser jag på Noah som behöver mej fullt ut, helt å lite till. Jag kollar på kl hela tiden, tänker "om 30 min ska han ha mat om 1 timme ska han kollas blodscoker, sen ska han ha sprutor å mat igen"...
Jag tycker så synd om min lilla älskling!!! fast han mår ju bra, han är så glad, duktig å underbar!!
jag är ett vrak...idag är jag inte stark...
Behöver komma bort, tänka på nånting annat ett tag....
Först sjukhus nu hemma, ensam när Rickard börjat jobba igen, mitt psyka hanterar inte detta så bra...

Hohoooo ;)

RSS 2.0