Jul i vårt hem

Riktigt nöjd med gårdagen :)
Tog bussen ut till Storheden, de va kaos, bilar å folk överallt!
Började me ett stopp på h&m, fyndade 2 billiga tröjor för endast 80kr st, stickade långa som man endast kan ha legins till = precis de jag alltid har ;)
Blev en lila å svart sån. Sen köpte jag faktiskt från mamma avdelningen, hittade en söt klänning me spets upptill, fynd de med 149kr :) Å sen en riktigt röd hårfärg som jag ska slänga i håret till veckan å ja en svart kjol oxå.
Provade en klänning till julfesten men den va liiiiiite tajt, tror jag ska gå in å prova den igen i större storlek, för den är så fiiiiin :)
Gick en in på leksaksaffären, tänkte köpa julklappar till Noah men fick lite ångest å panik finns så mycket å välja mellan så visste inte va jag ska köpa så de blev inget :( Får ta de nån annan dag, då Rickard oxå kan följa med han har bättre koll på bilar än jag ;)
På Rusta fyndade jag lite julsaker å på Jysk hittde jag fina röda kuddar å ha i soffan.
På Candy world blev de en stor godispåse :)
Å på Mxi blev de julstjänor å tomtar.
Så nu är julen i vårt hem :)
En adventsjulstake fattas dock å några till tomtar hade inte skadat. Å är ganska sugen på en gran oxå men vi får se :)
Sen köpte vi ju en ny kaffekokare oxå, oj va gott kaffe jag fick i morse!! :)
Middag igår blev på Max, mumma!!


Nu har vi precis bakat lite pepparkakor, Noah tyckte väl inte de va så jätte kul han ville mest smaka på degen, men några kakor blev de.
Noahs egen design :)





Vart är du?

Har märkt att mer å mer folk tycker att detta väder är okej. Regn i slutet av november å + grader.
Inte okej!!
Jag vill inte ha kyla, behöver inte vara - 20 men jag vill ha massa fluffig vit snö. Som lyser upp detta tråk mörker, som knastrar lite lätt under fötterna när man går, som skimrar å gimmar i alla ljusen. Ne snö ska de va!
Å tycker man nått annat så borde man nog flytta här ifrån :p
Jag längtar tills snön kommer iaf :) Till julafton måste den väl ändå vara här...?

Kort men intensiv dag på jobbet idag, dubbellön så de lär vara folk!
Är ledig helgen så ska få i ordning julen här hemma, ska städa, baka å pynta. Ska ta bussen ut till Storheden på lördag å köpa nya julsaker, dom gamla hämtade vi upp här om dan men dom dög inge mera, dom vart fula så nya ska jag ha. Dom hade massa kul på Maxi!
Jag brukar inte va så brydd om julpynt å julbak men detta år vill jag pynta massa, fixa riktigt mys så Noah får en härlig jul. Han börjar bli stor å fatta så är väl de som gör att mina julkänslor kommer tillbaka oxå.
Förresten så ska julen firas i Stockholm i år! :)

Lite sådär

Jag vet inte om jag kanske skrivit om de här förut men tar de igen isf :p

De är en helomvänding när man får ett litet barn i sitt liv.
Förr va jag ganska egoistisk, tänkte mest på mej själv.
Köpte massa kläder (flera tusen i månaden) använde dom 1-2 gånger å köpte nya igen. festade varje helg, betedde mej som f*n vissa gånger. Men då hade man inget annat å göra me pengarna, nu efteråt kan jag ångra alla kläder å allt annat, va onödigt!! man borde ha sparat ist, tänk om man tänkt så då....
Nu är jag jätte noga me Noah ist, han ska ha nya kläder, han ska se välvårdar, ren å fin ut. Bara han har å får så struntar jag i va jag får, jag behöver ingenting (egentligen behöver jag massa).
När han går ut genom dörren ska han se bra ut. Medans jag kan se ut som en liten slusk, har jag smutsigt år drar jag fast de i en svans eller sätter på en mössa. Har jag lite smutsfläckar på kläderna så döljer jag de med en kofta på eller nånting annat, så länge jag inte luktar illa eller? :p Jag "trivs" i mina svarta legins å svarta linne :p
Köper sällan kläder till mej själv, går till frisören 1 gång om året, inte köpt nya underkläder sen jag väntade Noah. Jag köper verkligen bara de jag behöver då jag behöver.
Har aldrig velat bli den här slusk mamman som ser ovårdad å skitig ut men nu ibland känns de som att jag är just de. För vet att jag många gånger sett såna mammor å tänkt att inte behöver man "offra" hela sej själv när man får barn. Men inser nu att de handlar inte alls om de, de handlar om att man inte bryr sej om sej själv lika mycket. För mej är Noah viktigast sen Rickard (som kan ta hand om sej själv men ändå) sen kommer jag å tar de som blir kvar å över. Jag bryr mej helt enkelt inte, sen får folk tycka va dom vill om mej.
Men sen finns de såklart tillfällen som när de är dags för fest då SKA jag va fin, till jobbet går jag inte utan smink å inte me skitigt hår. Men tänker just på dessa gånger då jag bara ska gå å handla, lämna Noah på dagis eller bara är hemma då orkar jag inte. Så är väl halvt en sluskmamma iaf, för jag bryr mej men ändå inte ;)

Juts nu!

Tog faktiskt dom första bilderna på "lilla" magen precis just nu.
Har ett sånt obehag första gången jag ska göra de (vet inte varför?), visa upp foton på face eller här men samtidigt vill jag ha minnen av tiden därför är bloggen bästa stället å skriva av sej på, minnas å jämnföra.

Så såhär sej jag ut just nu: (23/11-11)
v22
Magen ser större ut utan svarta linnet :p

Så om jag jämnför hur de såg ut när jag väntade Noah: (oxå v22)
(jag till vänster, syrran till höger)
Så tycker jag att de är skillnad, magen är större nu. Ja de syns ju spec på bilden utan tröja, bilden med linnet på tycker jag magen ser ganska normal å gullig ut ;)

Vad har hänt?

Håller på att bli lite smått galen varje kväll.
Vet inte vad som hänt med sovrutinerna Noah haft men dom är som bortblåsta.....Å ok jag erkänner vi har varit slappa under helgerna, låtit honom hålla på, daltat å låtit han gå å sova i våran säng tillslut när vi inte orkat nå mer. Så jo vi får skylla oss själva lite här.
Men de funkade ju så himla bra ett tag.
Han gick å la sej kring 20 tiden, somnade utan problem, kunde vakna vid 05 å komma brevid oss å somna om. Så får de gärna vara!
Men dom senaste dagarna har varit katastrof.
Är ett jäkla liv när vi lägger honom i sängen. Han skriker som en stucken gris. Han spriner upp, vi lägger tillbaka honom, han springer upp å vi lägger tillbaka honom. Igår höll de på sådär i 3 timmar!!!!! kl 23 vart han tyst å somnade tillslut. Men att jag höll på att bli galen.....hoh hoh...
Hoppas att han snart fattar att hans plats är i sin egen säng inte med mamma å pappa. För de funkar inte att han sover med oss, ingen sover bra, blir ett snurrande å bökande hela nätterna bara.
Så ja vi får se......


19 november

Då va jobb helgen här. Alltid tungt å tänka på att jobba helg men se när man väl är där går de ganska bra ändå :)
Men nu vill jag mest av allt bara åka hem till Ötå!! Saknar alla där!
Kanske kanske kan vi åka snart......

V21
Va hos barnmorskan igår, berättade om mina små yrsel attacker som jag kan få ibland.
Hon trodde de kunde bero på lågt blodtryck, men de visade sej att de va de inte, blodtrycket va bra.
Däremot va mina blod värden kassa, låg långt under rekomenderad lägsta nivå när de gäller järn. Så nu ska jag in på onsdag igen, ta mer prover se så att inte min kropp stöter ifrån sej järn. Ja alltid är de nått som tjorvar! Är avis på dom som lallar igenom graviditeten utan några som helst större bekymmer.
Vägde mej gjorde hon oxå, hade gått ner sen inskrivningen (fast de visste jag ju om). Hon frågade inte argt men bestämt vad jag äter å hur mycket. Å jo jag äter, äter aldeless tillräckligt enligt mej själv men måste nog börjar äta lite bättre mat.
Själv tycker jag att jag är stor som en val redan å visst sakadar de inte för mej att jag gått ner lite är ju ingen smalis direkt. Finns mycket å ta på här så är ingen fara för varken mej eller babyn ;)

Sjukstuga

Haft några sjukdagar igen här hemma.
Noah har varit dålig i magen, knappt ätit nånting på snart 1 vecka vilket för mej är jätte jobbigt å frustrerande med tanke på hans diabetes. Han måste äta, han har vari låg många gånger vilket gjort att jag bara gett han massa godsaken för att få i han nått, så blivit mycket kex, glass å yoghurt som han i vanliga fall inte får äta alls typ. Men bättre de än ingenting!
Själv började jag må illa på söndakväll, trodde de va för att vi firat farsdag å jag åt lite mycket ;) men de blev bara värre å värre under natten. På morgon låg jag vaken i 2 timmar å funderade på om jag skullle sjukskriva mej eller inte, när jag vart å kräkts första gången va de bara att ringa till jobbet. Tur va de för inte blev jag nå bättre, sov bort hela måndagen i princip å tur de finns wordfued å roa sej med ;)
Igår mådde jag lite bättre men den lilla lunchen jag åt kom upp igen å middagen likaså.
Idag har jag varit hyffast pigg, vi tog oss tom ut på en liten prom för att få frisk luft. Men efter lunchen började jag må illa igen. Å nu sitter jag här men klump i halsen, svag i benen å yr i skallen, så ne frisk är jag inte.
Noah han har varit bra i magen i 2 dagar nu så imon får han fara på dagis å leka lite, tror han börjar bli rastlös me en tråkmorsa här hemma. Äter gör han ju som sagt inte så måste ta ett snack me dom på dagis å säga att ingen insulin får ges förrän dom ser att han äter.
Själv så hopaps jag att jag är helt frsik till fredag iaf! Alltid när jag drabbas av magsjuka håller de i sej så sjuk länge, sista va de nästan 2 veckor!!

blääää....

Vad är meningen

Meningen med livet?
Betyder olika för alla.
För mej är de just de här de handlar om:
- hitta kärleken, leva i nuet, skaffa barn, njuta av de goda, slösa mer än spara å bara vara :)

Så länge jag kan minnas har jag sagt att jag vill ha barn.
Ett när jag är 25 å andra när jag är 28. Aldrig nånsin trodde jag väl att de skulle bli just så. Men se på mej nu, nu är de faktiskt så som jag en gång ville att de skulle bli. Galet :)
Noah va inte planerad alls, inte de lilla minsta, men när vi fick veta att han fanns fanns de inga tvivel om saken, vi anpassade oss våra liv efter de, Rickard lämnade sitt liv för att komma å starta ett nytt här me oss. De hade kunnat gå precis hur somhelst men de gick å de gick bra.
Efter att Noah kom bestämde vi ganska fort att vi vill ha ett till ganska tätt in på. Syskon är ju de bästa som finns! Reaktionen har varit olika när vi berättat att vi väntar igen. För just den reaktionen har jag fått -IGEN??!
Visst de är kanska igen? Jag vet inte men för mej är 3 år väldigt lagom. Å denna gång var allt väldigt planerat.
Vi ville ha ett vårbarn, vi ville ha 3 år i mellan (2 å ett halvt om man räknar månader) men vi trodde väl inte att vi skulle ha sån tur att de skulle gå så fort men de gick. På första försöket, sprialen ut, en mens å sen va de klart ;)

Så jo meningen me mitt liv är
- Bilda familj å bara älska varje dag.

Ni kommer inte att ångra er

Lade upp denna bild på facebook efter att jag testat ett nytt recept å de vart populärt så tänkte att jag ska dela med mej av de goda till er alla :)

Enkelt å gott!!


Ni behöver:
* Kyckling file, inte alls många bitar, jag gjorde 4 stora knyten å de räckte med en file'
* Valfri marinad, jag köpte färdig portionsmarinad med smak av vitlök slängde bara i lite samba för mer spice å smak
* Smördeg
* Philidelfia ost, valfri smak, jag körde på lök-paprika, passade riktigt bra!
* Coctailtomater

Tillbehör:
* Valfrisallad!
Min bestod av : blandade salladsblad, avocado, gurka, smulad fetaost å granatäpple = jätte gott!! :)
Visst kan man ha till nå potatis om man vill men jag tycker inte de behövs, de är väldigt matigt de här.

Gör såhär:
* Marinera kycklingen å låt den ligga i nån timme
* Stek sen kycklingen i stekpanna, inte helt genomstekt men nästan! Steks den helt klar blir e tort eftersom den ska in i ugnen oxå.
* Skiva kycklinge i tunna bitar, låt svalna annar smälter smördegen om den varma kycklingen sätts på å då blir de hål i degen.
* Skär smördegen i lagom stora fyrkanter, smäll på rikligt me philadelfia ost (inte snåla;)), lägg på några skivor kyckling, räcker med 3-4st å sist på me tomaterna å knyt igen.
* Pensla me ägg å in i ugnen tills dom fått bra me färg, ca 15-20 min.

Testa! Ni kommer inet att ångra er ;)

Fick insperation till detta genom att titta på "halv åtta hos mig" Har dock ändrat i receptet efter egen smak å tyckte.

Då å nu

Tack alla för gratualtionerna här å på facebook :)
Bebben är beräknad till 3/4. Tur tiden går fort än så länge iaf!

Min barnmorska sa från början till mej att de kanske är en flicka jag väntar då jag förklarade för henne hur olik den här graviditeten är mot när jag väntade Noah.
Första 2 veckor mådde jag pyton tog mej knappt upp ur sängen (tur jag hade semseter då) Efter de mådde jag ganska bra ett tag, spydde 1 gång direkt på morgon sen inge mer.
Men i 3-4 månaden började jag må riktigt illa igen, kunde inte äta nånting, va verkligen inte sugen på nått, mådde illa heeeeela tiden, va trött heeeeela tiden. Fick tvinga i mej lite mat då å då men oftast kom de bara upp igen.
Vilket gjorde att jag gick ner 5 kg!!
Har inte haft några speciella sug denna gång. Förra gången va jag jätte sugen på apelsin, juice å sura äpplen.
Å förra gången va jag mer trött än illamående, vet att jag kunde spy ibland men inte alls lika mycket som nu. Trodde först i början att jag mådde bättre nu än sist men de visade ju sej att bli helt tvärtom.

Nu har jag väl mått bra i ungefär 1 månad, då jag igen kan äta i princip allt, kyckling å vitlök va ett tag ett big no no. De jag känner av mest nu är trötthet efter lunchen är jag som en zombie, kan fortfarande må illa ibland men inte så att jag behöver spy. Får ont i ryggen när jag jobbar :( Å början även känna av lite foglåssningar.
Men mest tänker jag på hur mitt tankesätt är olikt nu från sist.
Är inte riktigt lika nojig å orlig för minsta lilla. När jag väntade Noah kunde jag börjar gråta å bryta ihop för minsta lilla, hade jag ont i magen så vart jag jätte rädd medans jag nu tänker att jag bara säkert är fisnödig :p.
Alla små krampor nu känns mer normala än första gången.
Känner mej mer lugn.
Visst kan jag ibland tänka på allt som kan gå fel men inte alls på samma sätt. Nu vet jag mer va jag har framför mej å hur allt går till, hur vissa saker ska kännas å inte.
Även magen är mycket mycket större nu än va den va me Noah, när jag va i 5 månaden å väntae Noah hade jag bara en lite liten kula nu är magen redan ganska stor.
De kan jag däremot noja över, för jag vill inte bli jätte stor. Jag vill inte gå upp 25kg igen :( Men gör jag de å blir de så så får de bli.
Sen kan jag även tänka på de här me havandeskapsförgiftningen som jag fick förra gången att om den kommer igen. Å om den kommer att den först kommer sent så att babyn är färdig å redo att komma ut isf.
Jag har Pratat mycket me barnmorskan om de, å de finns inget man kan göra för att förhindra de, men risken att jag ska få de igen är tydligen liten. Hade jag haft en ny karl så hade riksen varit stor att jag fått de igen men när jag har samma karl så ska risken vara liten. Tokigt va :)

En annan sak som oxå är annorlunda är att jag känner babysen redan, började göra de jätte tidigt. Vilket tydligen är helt normalt, som förstfördeska känner man babysen normalvist fört typ i 7 månaden nu började jag redan känna den i 4de. Jätte mysiga små bubblingar känner man då å då :)

Så ja änn så länge är de mesta ganska olikt från första gången. Får se hur de blir framöver.

Puss på er

Brorsan

Den glada nyheten är ju då att (för er som inte redan vet, fast alla vet ;p) Noah ska bli storebror!!
Igår va vi på ultraljud.
Allt såg fint ut.
Ett foster, lagom mängd av fostervatten, hjärtat slog, alla organ va på plats. Å så fanns de blygläppar. Så en liten tjej!! :)
Fick en liten tår i ögat när hon sa de, för i min skalle fanns de inte en chans att vi skulle få en flicka. Trodde benhårt på em kille till. Spela roll egentligen så länge dom är hela å fina men en av varje är ju drömmen :)



Så nu går jag omkring här i min lilla drömbubbla å kan knappt tro att de är sant!!


Blandade känslor

Vet inte riktigt vad jag känner just nu.
Nervös, pirrig, oro, ångest, längtan, illamående, trötthet, huvudvärk
"nu kommer alla känslor på en å samma gång"  verkligen.
Vet inte riktigt va jag ska känna.
Får känna efter bättre imon.
Just nu håller jag bara på att bli tokig på mina svägningar.
Ena stunden känns de som att jag klarar detta, andra vet jag inte vad jag håller på med!
Blandade känslor.....Nån gräver i en grop i mej, de är så jag kan förklara allt som bäst just nu....

Återkommer!
Imon...kanske lördag!

Min lilla slav

Lillskiten börjar bli duktig.
Han är en liten bra slav.
Man kan be honom å göra saker, som ex hämta hans egna blöja när de är dags å bytas till torr. Jätte bra! :)
Saken är den att han vill hjälpa till så mycket, ibland för mycket, han vill kunna göra saker han inte riktigt kan ännu.
Å när jag ber honom göra nått å han klarar av de blir han så glad å nöjd.
Som precis just nu spillade han vatten på bordet, jag bad honom hämta papper från toaletten, jag torkade upp vattnet sen bad jag honom slänga pappret i soporna, riktig teamwork ;)





RSS 2.0