40 dagar

Dagarna flyger förbi, hinner göra massa men ändå inte tillräckligt. Kroppen hänger inte me hjärnan helt enkelt. Har svårt att slappna av när jag vet att de finns saker å göra men samtidigt låter jag bli direkt jag känner att ryggen, bäckenbotten eller magen börjar göra ont. Jag vet min gräns, vill inte riskera nånting, att bli säng liggande en hel dag eller nått sånt. Så får ta lite i taget, de blir ju gjort iaf. Å Rickard får ta allt de jobbigaste, skrubbandet av ugn, frosta av frysen, rengöra avlopp å ventiler å skrubba toan. Endast tre nätter kvar i denna lägenhet, känns overkligt. Har sån ångest över den nya lägenheten oxå, att tapeter förstör så mycket. Verkligen hatar dom :( VI ska ju fixa de, men hur ska vi hinna? Rickard jobbar ju jämnt. Kommer vi hinna få i ordning sovrummet innan lillfisen kommer? Mycket tankar som snurrar i mitt huvud nu, stora som små funderingar. Men som sagt, jag hoppas att jag snart kan slappna av å bara njuta av den sista tiden, bara 40 dagar till BF nu :)

Testar!

Rickard har fixat en iPad, tyckte först de va onödigt å tyckte han kunde sälja den men nu gillar jag ;) Så nu testar jag å blogga via den, funkar?

Haft en bra dag idag!
* kört lådor å lite annat
* bokat bil (liten lastbil/skåpbil) till nästa helg
* köpt soffa :)
* middag på waldorf med mina killar
* handlat städgrejer å gott
* å nu ligger jag i soffan å leker med denna ;)

Ha de praa!


Ni gör livet lättare för mej

De finns några pogram på tv som är bra för mej att titta på.
Ex "Unga mödrar" katastrof att vissa av dom ens får ha barn, å att alla går omkring å röker å de är de enda dom tänker på mitt under en förlossning.
De pogramet får mej att tänka: "Shit vilken bra mamma jag är"
Å så har vi "Lyxfällan" hur tänker folk? Smslån?! Där ser man hur fort allt kan gå åt helvet.
Å de får mej att förstå att jag aldrig aldrig skulle ta ett smslån å jag handlar inte på kredit!
Så har vi "Familjen annorlunda"  de pogramet stärker mej, hur lugna dom föräldrarna är å hur mycket dom klarar av. De får mej att känna att jag kan klara allt!
Så tack till dessa pogram ni gör livet lite lättare för mej ;) haha...

Idag går jag in i v34.
Jag va hos barnmorskan igår.
+ 5 kg har jag gått upp  (nu börjas de :/) sen invägningen, så de är ju fortfarande lite.....
Hon försökte trycka å känna på magen för att känna hur bebisen ligger men hon kunde som inte komma fram till nått riktigt.
Den bökar som tusan iaf, å nu är de inte längre nå små snuttiga sparkar utan nu skakar hela magen. Å de känns som att nånting är på väg ut när en fot eller hand sakta rör sej över hela magen. Tycker nästan de ser lite läskigt ut, heh.
Mina blodvärden är snart normala!!! :) Ligger på 128 nu, man ska ligga på 130 nånting å jag har varit nere i 103. Anna berättade att dom ger blodtransplation till patienter som ligger på 90, så då kan ni förstå hur kasst blodvärde jag haft. Så de känns väldigt skönt att de blir bättre.
TILL ER ALLA SOM SÄGER ATT JAG HAR STOR MAGE nej den är inte stor, ligger mitt på kurvan, gjort de nu dom två senaste gångerna. Så ha ;p
Så nu väntar jag bara med spänning å nervösitet på ultraljudet som är nästa fredag, hoppas hoppas moderkakan flyttat på sej för då är allt toppen. Å jo att bebisen ligger med huvudet neråt, vill inte vara med om nån vändning!

Ikväll ska jag på dejt, middag å gott sällskap :)

Puss hej!

Hjärtans dag

Då är de alla ♥s dag, vette tusan men de blir nog inte så mycket firande idag. Visst är de fint med tanken att ha en dag då man ska fira kärleken men de känns bara uppstorat å lite onödigt. Säger jag som egentligen älskar allt som är romantiskt. Å om jag känner mej själv rätt så kommer jag nog ändå fixa iaf gomiddag till älsklingen tills han kommer hem från jobbet. Så lite fira kan man nu ;)
Ska även till bm idag å lyssna på mitt lilla ♥ i magen!Killar fattar inte

Helgen har gått super fort, helt grymt å ha fått spendera hela 3 dagar med både Rickard å Noah. Jag kan lätt vänja mej vid detta å ha dom hemma me mej, alltid ;) Nee men himla mysigt å få göra saker vi tre.Inatt har jag sovit väldigt lite, nästan ingenting känns de som. Noah har nu sin säng brevid våran (då vi tömt hans rum så gubben kan komma med sina saker) å han har blivit förkyld så han har legat å snörvlat, å grinat till ibland när han inte fått luft, kommit å viskat mamma i mitt öra, velat ha vatten, legar å kliat sej överallt om en tok (de fattar jag inte, detta jäkla kilande, han är inte torr, han har inte nå utslag, va är de som kliar??!!) Sen ville han komma brevid å när han ligger där kan jag inte riktigt slappna av jag ligger å skyddar mej lite mot hans sparkar så då vaknar jag av minsta lilla rörelser.
Ne som sagt, långt natt!

Ändå hyffsat pigg, iaf för stunden.
Så blir å packa lite mer idag. Rickard förstår inte min stress, vaför jag gör allt de här nu. Men vadå stress?
Bättre å göra lite då å då än allt dan innan! Göra bort allt som går å göra bort så man har så lite som möjligt å göra sen under en helg, för då blir de först stress! Å som jag sa till honom, vem vet hur pigg jag är om 2 veckor, allt går väldigt fort nu om 2 veckor kanske jag har jätte ont å är jätte gaggig å bästa å passa på när jag är pigg. Eller?
Killar fattar inte :p

Ne dags å sätta igång då va....
Heippa!

Lördag

Nu har jag kommit in den perioden i graviditeten då jag inte är trött. (förutom mellan kl19-20 då gäspar jag rätt mycket men de går över lika snabbt) Blir inte trött på kvällarna, känns som att jag skulle kunna vara vaken hur länge som helst. Men försöker ändå gå å lägga mej vid 23 tiden, ibland dröjer de dock 1 timme eller mer innan jag somnar. Vaknar flera gånger under natten å inte för att jag har ont eller så utan bara för att titta på klockan
- Är de morgon snart, får jag gå upp å dricka kaffe?
Vaknar ändå pigg å utvilad efter väldigt lite sömn. Känner en konstant rastlöshet om jag inte gör nånting.
De är skönt å inte känna sej trött, men samtidigt så vill jag ju kunna sova bra om nätterna....
Aja vi får se hur länge de här håller i sej.

Planen var ju lite halft att vi skulle åka upp till Ötå i helgen, varit där senast i november. Å kände väl att denna helg är enda helgen vi kan åka sen hinns de inte nå mer innan bebisen har kommit. Å då har de gått väldigt länge sen jag träffat familjen sist. Men de hinns inte, Rickard va tvungen å fara å jobba lite nu på morgonen osv.
De är alltid ett himla tjat om att vi ska åka dit.
Samtidigt som jag kan bli rätt lessen, besviken över att dom aldrig tar sej tid å komma hit. De är ju inte så att dom inte har möjligheten, lättare för dom än för mej. Men ja.....Ibland kan jag undra hur ofta vi skulle ses om jag inte tog mej dit.....;(
Äsch!

Nu dags å klä på sej å börja göra nått av denna dag!

KAOS!

Kaos kan verkligen beskriva hur våran lägenhet ser ur jusrt nt. Lådor här å var å svarta sopsäckar. Ingen ordning på nånting, saker överallt å känner  att de är onödigt å försöka städa destomer för de kan inte bli så mycket bättre.

Så de här med att flytta alltså, inte alls min grej, ogillar nästan varje del av de. Förutom den delen då man landat i den nya längenheten, då man packat upp allt å känner att:
- De här blir bra!
Å de bästa med flytten är ju alla de nya saker man får köpa :) För alltid när jag flyttar då säljer jag de "gamla" möblerna å köper nytt. Ändrar färger med att köpa nya mattor, kuddar å gradiner, lampor å tavlar. Den biten av flyttandet älskar jag :)
Fast denna gång vet jag inte hur mycket sånt de blir, prio 1 är å köpa ny soffa, byta tapeter i sovrummet (förhoppingsvis vardagsrum men de får i värsta fall vänta tills senare) å köpa tvättmaskin. Resten får komma allt eftersom. 

Å de känns extra kaotiskt allting när man byter lägenhet, vi har inte den där möjligheten att tömma ur lägenheten helt, inte köra saker allt eftersom utan allt blir verkligen stående tills de är dags för våra saker att komma ut å hans in. Dock har vi kommit överrens om att tömma ett rum så vi kan börja köra lådor nästa helg. Å de rum vi måste tömma är Noahs, så alla hans saker ska in å våran sovrum så länge. Pust, Hoho!!
Men men de ska nog gå bra de här med. Om förhoppningsvis 3-4 veckor har vi landat i nya lägenheten å förhoppningvis kan jag äntligen känna lugnet sista månaden innan de är dags för bebisen å komma....

Ha en trevlig helg nu allihopa! :)

Jag, bara jag!

Nyårslöftet som jag hade.
- Ta han om mej själv
Funkar ganska bra.
Å me de menar jag att jag gör just de, tar hand om mej själv.
På vilket sätt?
Är noga med att tvätta bort sminket på kvällarna, smörjer in ansiktet med krämer.  Tar långa varma bad med "spa behandlingar" skrubbar, har ansiktsmask osv. Försöker att äta någorlunda nyttigt, så gått de nu går när man är gravid. Slinker ju ner godis å annan gotta var å varannan dag men äter även mycket frukt å grönt. Försöker promenera mer eller mindre vraje dag. Jag tar mej ork till att göra saker, träffa vänner. Jag unnar mej saker, tar mej tid å bry mej om mej. Har tom varit hos frissan å klippt mej ;) Ska färga håret här i dagarna.
Ja såna små saker men ack så mycket bättre man mår å är mycket gladare!
Beställt denna: (å de är stort för att vara jag, är väldigt snål på att lägga pengar på sånt där ;;)

Använt den i drygt 2 veckor å märker faktiskt skillnad, sepc när jag läggger mascara tycker jag att fransarna är längre än va dom vart förr. Kommer beställa den igen :)

Ha en bra dag!!! :)

Helt perfekt

Ultraljud igår.
Fint å få se sin bebis igen, hon va tydligen precis så som hon ska vara, normal storlek å allt :)
Fick göra ett ultraljud på magen som vanligt men även ett vaginalt eftersom de va så gränsfall om moderkakan flyttat på sej, vid de vaginala kunde hon dock se att den inte flyttat sej nog mycket. Så nu är ett 3dje ultra inbokat. Då måste den i princip ha flyttat sej annars blir de planerat kejsarsnitt som gäller vid förlossningen, de gör mej jätte nervös :/ Så om 2 veckor ska jag tillbaka.Vi fick en jätte tydlig uppförstorad bild på lillen. Så fin hon är ♥ Å min näsa har hon, spetsig ;)

Bara svammel

Idag måste jag gå ut i kylan. Har "gömt" mej inne i 2 dagar men har ändå haft mycket å göra här hemma.
Tömt förråd, garderober, packat undan de mesta i köket som inte används så ofta.

Ska skrivas på kontrakt idag, så nu är de verkligen bye bye till denna lägenhet. Vissa dagar känns de som att jag inte vill flytta, inte alls. Men sen tänker jag på hur bra de kan bli i den nya lägenheten.
3 sovrum, 2 toaletter tom 2 balkonger. Mer möjligheter, bättre för oss som familj, bla kan vi köpa en egen tvättmaskin, låta bebisen sova ute, Noah får ett större rum.
Ja de kan bara bli bra, å de bästa av allt är att vi kommer bara betala 200-300kr mer i månaden å bo mycket större. Denna är bara 69 kvadrat, den nya är 92 eller 98 :D Så att jag ens har ångest är svammel!

Ska även på ultraljud nr 2 idag, spännande spännande. Om jag inte vet helt fel så tror jag bebisen vände sej igår, den har legat länge med huvudet uppåt men igår så bökade å stökade den som aldrig förr å när jag vaknade i morse va trycket "där nere" enormt. Så kanske fixerat sej igår då? Vi får se :)
Å så håller alla tummarna att moderkakan flyttat sej!!!!!

Ne är väl dags å klä på sej å göra sej klar för dagen.

Å idag kommer tant Anna♥ hem oxå = presenter!!! ;)


V 32

Förresten så har jag tappat tron på de här med pojkmage å flickmage. Min mage ser ut som en pojkmage!
Men de är ju en flicka, tänk om de inte är de?! :O

Time will tell

Igår blev jag nästan lite rädd för mej själv, länge sen jag känt mej sådär arg på nån. (hormoner?)
Jag blev arg på pizzabudet, haha. Skrek åt honom i telefon, men f*n han vart så otrevlig så de brast.
Kanske tur att jag slutat jobba? Har verkligen känt ibland hur svårt de varit å hålla sej till å inte skälla på vissa kunder, nu kanske jag skulle vart värsta ragatan?
Sen kan jag ju även säga att de är stor skillnad på å vara gravid med första barnet, inget annat barn man behöver ta hänsyn till. Då man verkligen bara kan tänka på sej själv. Men nu kan man inte tänka på sej själv alls, inte när man har en pappa som jobbar vardag som helg. Då måste man orka, hålla skenet upp, försöka göra saker som man egentligen inte kanske orkar göra eller borde göra. Jag kan inte ligga i soffan en hel dag, sova när jag känner för de, kan inte ens äta när jag känner för de.
Ne så alla försföderskor, NJUUUUUUT av att vara själv, pyssla om er, vila, vila, vila. För den där tiden kommer aldrig mer tillbaka....
Men att Noah får vara på dagis heltid tills bebisen är 1 månad, de tänker jag utnyttja. Inte skicka dit honom varje dag, men iaf 3-4 dagar i veckan ska han få vara där. De är roligare de än att vara hemma me en tråkmamma. Å så älskar han dagis. Han vill aldrig åka hem när man hämtar honom, de blir ett jäkla liv.
Sen måste jag även börja lita på folk, finns ju frivillga som säger att dom vill vara barnvakt till Noah, då måste jag låta dom vara de oxå. Underlättar ju himla mycket för mej om nån bara skulle kunna var med honom 1 timme eller 2 ibland.
Ne ska bli himla spännande å se hur allt går sen med två barn, ibland tvivlar jag på mej själv å min förmåga å mitt tålamod. Ibland känner jag mej som en superhjälte som klarar allt. Tiden får utvisa helt enkelt

God lördag morgon


Idag är jag en trött mamma, kroppen värker. Bäckenbenet har börjat få känna på ett enormt tryck. Sovandet har blivit väldigt si sådär, varannan natt bra å varannan natt dålig. Vaknar varje gång jag ska vända mej, måste ha täcket instoppat under mage, bröst å mellan bena. Inte lätt ;)

Av nån konstig anledning börjar jag även bli riktigt nervös!! Har varit så lugn så lugn, men nu har jag väl börjat inse att om 2 månader har vi en liten babys igen å allt va de innebär. Tom nervös inför förlossningen! :O
Insikten kom väl igår, när jag kollade igenom alla babykläder vi har. Å OJ va kläder vi har!! En hel stor flyttkartong samlade jag ihop av bara storlek 50-56 (tror inte vi behöver köpa nånting i den storleken) Fanns även väldigt mycket i storlek 68 som lilltjejen kan ha. Efter de är allt killigt å nytt måste köpas.
Gjorde en stor rensning, en svart stor sopsäck med kläder gav jag bort (snäll som jag är ;)), sparade verkligen bara dom finaste killkläderna. Går inte å spara varende plagg, vi hade fått simma ikläder. Å sepciellt eftersom att vi känner att våra barn är gjorde efter detta. Vi är nog done!
Fast de kan ju ändras, om 5 år kanske vi vill ha en liten knodd till. Men just nu för stunden så känns vi klara.
Vi har så mycket vi vill kunna göra tillsammans sen när vi fortfarande är unge (40) å vill inte ha nå småbarn då.
Men som sagt U never know...


De är kul å vara jag ;)

Mycket som händer med både kropp å hjärna under graviditeten.
Märkt att jag denna gång är väldigt virrig.
Gör fel, säger fel, är inte riktigt 100 i skallen, allt går inte riktigt fram, ibland tiltar de totalt å de blir error, total blackout. De är läskigt. Hur jag kan sitta å berätta nånting å mitt i en mening inte längre kan komma på poängen med de jag berättar, vad va de jag skulle säga å komma fram till?
Hur jag inte minns att vissa saker ens sakt å gjorts, de är som bortraderat.
Jag lägger saker här å var å minns aldrig vart dom är. Ex en dag hade jag Noahs blodsocker mätare i munnen å jag letade panikartat efter den en stund innan jag insåg att jag håller den fast melllan tänderna.
Är fumlig å tappar saker på golver 100ggr om dan, bara för att de är jobbigt å böja sej ner.
Sen har jag lyckats med nåra lite "roliga" saker.
Som att jag duschat, smöjrt in mej tagit av handuken från håret å sett att oj här de de massa vita klumpar i håret, har nog glömt å skölja bort balsam.  (de där har jag btv lyckats med en gång förr oxå för länge sen)
En annan gång klev jag in i duschen, hann duscha ett tag å tittad ner på mina fötter å såg att struporna satt på.
Gick nästan en hel arbetsdag med byxorna bakofram (gravidbyxorna som man bara drar på) märkte de innan sista arbetstimmen när jag la händerna i fickorna att de va nått konstigt ;)
Å bara här om dan så glömde jag totalt bort att titta mej i spegeln innnan jag gick ut å skulle lämna NOah på dagis. Hade självklart sminkat mej å visste att håret stod ut åt alla håll men glömde fixa de innan jag gick. Tur de finns luva på jackan.
Så jaaa såna småsaker å massa massa annat lyckas jag med nästan dagligen.

RSS 2.0