En väldigt speciell tjej

Fick somna igår med ett leende på läpparna. Tack för de Rebecca ;)
Alltå min systerdotter (Rebecca) måste vara en av dom roligaste människorna jag vet om inte den roligaste. Saker som inte ska hända händer henne. Hon är speciell på ett väldigt bra å fint sätt, hon är rolig å ha omkring sej. Svårt å sätta ord på hur hon är som person men alla som känner henne vet vad jag menar :)
Men iaf igår fick jag ett mess av henne att hon bivit jagad av en varg. Hon hade kört med sin moppe å en varg hade jagat henne. Hemskt egentligen, hade ju kunnat gå illa, men jag kan inte sluta att se de roliga i de.
Vem blir jagad av en varg mitt i centrala ötå?
Ingen annan är just Rebecca. Sen att hon avslutade vårat messande med att hon även blivit jagad av en kamel när hon cyklade å de oxå i ötå de va hysteriskt kul. Skrattade åt de ännu på morgonen när jag vaknade. Låter kanske inte så roligt alls men när man känner Rebecca  så är de kul å vad är oddes att detta ens händer överhuvudtaget. haha!! jajja
 
 
 
 
 

Äckligt härligt

Igår hade jag riktigt svårt att somna. Sen Tilja kommit har jag bara behövt lägga huvudet på kudden så har jag somnat i princip utan att ens behöva tänka en tanke. Men nu verkar de som att mina gamla "sömnproblem" är tillbaka då jag har svårt att somna å vaknar hela tiden för att titta på klockan.
Inatt har jag även drömt äckeldrömmar.
Drömde att de spökade hemma hos oss, helt plötsligt va de dörrar som stängdes av sej själv, lampor som blinkade. Rickard vägrade tro på mej men när han sen skulle åka till jobbet å öppnade ytterdörren stod alla spöken där ute, dom va 4-5st bleka, lite genomskillniga människor. Jag va jätte rädd, vägrade bo kvar å ville bara bort här ifrån. Drömmen kändes helt galet verklig. Men de lite roliga i detta är att när jag sen skulle gå på toa på morgon så blinkade lampan till å brann, precis som i drömmen. Blev lite skärrad ett tag ;)
Men de jag egentligen ville berätta om i mitt svamlande är att jag hörde den mest äckliga spökhistorien av min systerdotter. Väldigt simpel, inga konstigheter men så weird!! 
Hon brukar sova me en liten nalle varje natt som hon har i sängen brevid sej. En kväll letade hon efter denna nalle, överallt, under kuddar, under täcken, under sängen, ja överallt innan hon skulle somna men hon hittade den inte. Sen vaknar hon mitt på natten, öppnar ögonen å då sitter nallen på sängen, den sitter där precis vid hennes huvud mitt framför ögonen på henne å stirrar på henne!
Gaaah får rysningar, hur kom nallen dit!!! Som hon själv sa. ok om den hade legat ner lite under kudden eller kanske under täcket då hade hon kunnat missa den kanske när hon letade men den satt där på lakanet hur fint som helst. Usch....
De är läskigt sånt här, samtidigt som jag älskar de. Har så blandade känslor, får såna äckligt härliga rysningar när jag hör en riktigt bra spökhistoria. Men jag skulle dö av skräck om jag nånsin skulle behöva se ett "spöke", de kan hända skumma saker så länge jag slipper se de med egna ögon.
Fast jag har ju varit med om konstiga saker, men dom går ändå att bortförklaras typ på nått sätt..... 
Men jag tror på spöken, andar eller va tusan dom nu heter. Jag tror att de måste finnas mer än bara vi här å nu, måste finnas mer än bara ögat kan se.

Jämnförning

Måste göra en liten jämnförelse här på mina ungar.
Tilja:                                                       Noah:
* Födsel: 3370g 50cm                           *Födsel: 3285g 51cm 
* 10dagar: 3500g                                   * 10dagar: 3660 52cm
* 18dagar: 3790g 53cm                         * 18dagar: 4115g
* 1månad: 4270g                                   * 1månad: 4905g 56cm
* 5 veckor: 4500g 55cm                         * 5veckor: 5700g 57cm
* 7veckor: 4835g 56cm                          * har inget på Noah på 7 veckor
* 2Månader: 5230g 57cm                       * 2månader: 6375g 60cm
* 3Månader (nästan): 5595g 60cm         * 3månader 7030g 61,5cm
 
Som ni märker har Noah varit en riiiiiktig tjockis, herregud alltså :)
Jag som tycker att Tilja är rätt rund å go men ne hon är ju smal ;)
 
Tilja nästan 3 månader
     Noah nästan 3 månader
 
Märker skillnaden nu, Tilja har inte alls dom där tjocka låren som Noah hade.
 
Tilja va på sin 3månaders vaccination igår. Hon fick fara dit med Rickard för jag har riktigt svårt å se dom där stora sprutorna som ska in i hennes små lår. Tydligen hade de gått jätte bra å hon hade varit duktig å bara gråtit lite. På kvällen/natten hade hon dock väldigt int i låren, stramar å bränner ju i låren efter sticken. Stackarn grät verkligen av smärta, skrek till riktigt ordentligt. Till slut fick jag henne å somna på mitt bröst. Febern slapp hon iaf.
Nu värkar hon må bra å inte ha ont alls, tur :)
 
 

wöw!

De funkar nu å blogga från min mobil, lycka! ;)
Kan dock inte klura ut hur jag får upp bilder, de måste lösas.
 
Va bara de jag ville ;) Najt!
 

Måndag

Har precis suttit å skrivit ner veckans matlista. Då planerar vi exakt vad vi ska äta denna vecka, skriver ner handlingslistan där efter och handlar enbart de som står på listan å inget annat.
Förr stor handlade vi 1 gång i månaden å jag kunde känna att även fast frysen å kylen va full med mat var man ändå tvunge å handla var å varannan dag när man skulle laga nånting för då fattades de alltid nått till just den maträtten. Å for man å handlade typ en lök så köpte man massa annat tajffs oxå som man egentligen inte behöver. Så detta med matlista funkar toppen bra för oss :) vi vet varje dag vad vi ska äta, slipper fundera över de å vi sparar en hel del pengar. Denna veckans mat
* Måndag: Korv å stuvade makaroner
* Tisdag: Lax i ugn med philidelphia ost, sallad, potatis
* Onsdag: Tacos
* Torsdag: Egen gjord pytt
* Fredag Fylld bacon inlindad kyckling, sallad
Denna vecka blev de bara måndag- fredag, i vanliga fall handlar vi alltid på fredagar (då Rickard är ledig) å då sträcker sej matlistan från fredag- fredag men nu vart de ju midsommar under helgen å då blev de en massa svammelmat så vi får handla idag ist ;)
 

Var är du?

Ett himla tjat om den här sommaren som aldrig vill komma men alltså va less jag blir!
De svårar tycker jag är hur jag ska klä på Tilja när vi ska ut i vagnen, innan hade jag rätt mycket kläder på henne när de inte va varmare än såhär, plus att jag hade henne i en åkpåse. Men då när jag tog in henne kunde hon vara jätte varm å nästan fuktig i svett. Sen så började strunta i åkpåsen men hade ändå på henne rätt mycket kläder, hon vart ändå för varm, fuktig i svett. Nu har jag bara på henne vanliga kläder å en filt över så nu känns hon lagom varm, nog för att hon kan vara lite kall om fingrarna för att hon ska sticka ut dom helat tiden men ändå.
Men sen blir jag direkt osäker på mej själv när jag ser andra mammor med sina småbarn å dom har täckt vagnen till max med med vindskydd å allt va de heter.
Ne tycker de är svårt, blir hon varm i solen, kall i skuggen?
Sen har hon varit lite småförkyld nu oxå i säkert 1 månad, de kommer å går som. Är de för att hon först blir varm å sen kall?
 Är inte van vid detta, Noah va så stor redan hans första sommar så då va de enkelt. Men jag kör på med de jag har nu, känns rätt bra ändå hon sover ju gott iaf å klagar inte :)
 
Noah hans första sommar. Han är typ 10 månader här :) SÖTUNGE!!!

Slösa hellre än spara

Vi började lite smått att fixa till i våran "walk in closet" igår. Rickard flyttade på hyller. Vi ska även måla där, nu är allt bara vitt vi vill ha nån mörkare färg där inne. Vi ska köpa nån fin å bra lampa dit å en stor spegel. Men de jag börjad fundera övet är att jag shoppat mycke denna månad. Eller mycket för att vara jag iaf, länge sen jag shoppat såhär mycket till mej själv:
* 6 linnen
* 3 klänningar
* 3 t-shirts
* 2 par långa legins
* Ett par korta legins
* 2 par skor
* 1 ring
* Ett halsband
* 2 koftor
* Solglasögon
* 1 blus
* 1 Kjol
De är de jag kan komma på. Mycket, tycker jag iaf ;) Varför jag kände mej tvungen att skriva om detta är för att jag är så nöjd, brukar i vanliga fall aldrig hitta nå kläder å nu har jag hittat massor. Klarar mej typ hela somman.... eller inte ;) Finns så mycke fint nu, vill bara ha å ha å nu kommer de ju mer pengar- LÖN!! (föräldrapenning) :)

what u see isn't always what u get

Funderar ofta på de här med att vara hälsosam.
De tas förgivet att när folk är smala att dom då är hälsosamma, äter bra å tränar. Men som jag ofta ser de är de lite tvärtom.
Jag anser inte mej själv som direkt ohälsosam å ändå har jag en del extra kilon. Finns många som ser hälsosamma ut men som absolut inte är de, dom lever på godis, cigg, energidrick eller kaffe å rör inte ett finger men ändå är dom smala, därav snygga å hälsosamma och folk tror att dom tar hand om sej själv.
Ser man en lite mullig tjej som jag själv så tror folk direkt att man bara äter en massa skit å inte rör sej alls.
Kan bara ta mej själv som exempel men jag tycker jag äter rätt bra mat, väldigt verierande, allt som en kostcirkel innehåller, jag promenerar mycket och försöker verkligen tänka på vad jag stoppar i mej. Men ändå ser jag ut som jag gör.
Varför? bla för att jag fått två barn, gick upp väldigt mycket med Noah 25kg men oxå att jag efter honom inte gick ner allt direkt i superfart för att jag visste att jag ville ha fler barn. Nu har jag ca 10kg kvar jag vill gå ner men jag hetsar inte, jag tar de som de kommer, som sagt försöker äta bra å röra på mej. Offrar mycket men inte allt, står över dom där onödiga godsakerna mitt i veckan men unnar mej under helgerna.
Men de jag egentligen vill ha fram de är att vem säger att en kropp mår bra bara för att den är smal?
Bara lite funderingar...what u see isn't always what u get, eller? :)

Idag är de sommar fest på dagis. De ska grillas hamburgare å äta tårta, barnen ska sjunga å visa upp saker dom gjort under året. Mys :)


Måndag

Måndag igen. Är de inte måndag så är de fredag tycker jag...
Helgen gick för fort igen. Vi spenderade den i Ötå. Å under bara en helg hinner man inte göra allt de man vill.
Även om jag tyckte vi kom iväg i tid på fredan så hann halva dan gå innan vi kom till syrran eftersom vi åkte till Finland å handla å hämtade Alma från dagis. Så när vi väl va på plats va de i princip middagsdags. 
Vi grillade korv över öppen eld, finsk Hiilos, finns inget bättre. Älskar de. Välgrillade med lite knaprigt skal å bara senap på. MUMMA!!!
 

På lördag åkte vi till stugan redan på morgonen. Va strålande sol så hela dan spenderades ute. Blev helt varm i hjärtat när jag såg en överlycklig Noah springa omkring i gräset med rumpan bar, han hade så himla roligt med kusin Alma å dom lekta så fint tillsammans, inget bråk å gnäll alls.
 Han badade heeeela dan :)
Själv fick jag väl en fin liten bondbränna. haha. Äger ingen bikini så fick sitta med linne på, klantigt dock å ha ett linne med breda band, men men förhoppningsvis kommer de mer fina dagar så man kan sola bort dom ränderna.
På kvällen gjorde pappa supergo mat i muurikka, vi badadde bastu åt gott å drack nån cider innan vi blev för trött å gick å la oss hyffsat tidigt. De va bara jag som hade velat sitta upp hela natten i de fina vädret :p

Nu när man såg Noah på lördan, hur kul han hade, hur han älskade å va ute å härja å springa lös så vill vi verkligen ha de där huset. Typ NU!! Men den drömmen är närmare än vi trodde så snart så har vi de där huset som är vårat drömhus :)

Ne men som sagt helgen va för kort.
Jag ska packa ihop barnen om 2 veckor å åka till ötå å vara där ett tag. Vi ska nog ha dop den 7/7 å sen helgen efter är de ju marknad så kan hända att vi blir kvar där i över 1 vecka då. Om pappa Rickard klarar sej utan oss i några dagar ;)


Jag har lyckats igen!

Har ju tidigare skrivit mina små missöden jag lyckats med.
Idag hände ännu ett :S
Noah han älskar att duscha/bada han gör de varje dag så idag va inget undantag. Jag låter honom duscha själv för han står bara under lilla kranen, ni vet en såndär man fyller på badkvar med. Men iaf så när han hade duschat klart ser jag att han sprutat ut all min rakgel över hela golvet (morr!!) så när jag då ska skölja bort allt från golvet byter jag kran från den lilla till vanliga duschen. Jag står i duschen med kläderna på å utan att tänka efter byter jag kran å vad händer?
JO jag blir ju såklart helt blöt för duschen går ju på å den är fast upp på duschstången.
Lite kul kanske men att jag svor ;)


Nöjd kille me blixten handuk :)
Men att han är svår å fånga på bild, han kan inte stå stilla dom få sekunder som krävs. Därför blir de väldigt få bilder på honom å dom som blir dom blir suddiga. Får duga helt enkelt :)

Tanken som räknas

Äntligen har de kommit lite sommar!
Får njuta så länge de varar för till helgen ska de bli sämre igen å på söndag ska de tom regna :(
Har dock inte haft nå tid för att sola även om jag tänkt sitta ute på balkongen har jag aldrig hunnt ta mej dit.
Men ute har vi varit, promenerat, ätit glass å njutit av de fina :)
Varför jag inte tagit mej ut för att lilltjejen slutat nästan helt å sova under dagarna, hon tar bara korta korta powernaps sen vill hon vara vaken å umgås. Vilken skillnad från förre veckan bara då hon kunde sova ute i 6 timmar. Men ist har hon då då börjar sova riktgt bra om nätterna. Hon somnar vid 19-20 tiden å sover till 03-04 då hon äter å somnar om å vaknar vid 07-08. Så de är  nice :)

Hon är så gullig när hon sover. Brukar ligga å tittat på henne innan jag somnar å le för mej själv för att hon är så fin, så fin, så fin :)

Hohojjajaaa,

vad ska man säga....
Personalfest i fredags, har nog inte återhämtat mej ännu heller. Blev en tidig kväll, men vinet hann slinka ner för bra. Ne måste fundera ut hur mycket jag tål, inte bra de här. Men de va kul ett tag iaf ;)
 Jag å fina Tina

 Å Joanna guldklimpen


Igår va vi å grillade hos Li å Knut. Så jäkla gott. Hade en riktig frossar dag igår, hungrig som bara den å sugen på allt. Är de som kallas å vara bakis? ;p Usch....


Shoppingtajm

Vill shoppa. Kläder såklart men även saker till lägenheten.
De här till sovrummet

De är från Ikea å Love tavlan å kuddarna är från Jotex å filten från Rusta.
Har fått dille på att jag ska ha babyrosa/gammelrosa i sovrummet. Med tanke på vad vi har för tapeter så är de bland dom få färger som passar, om jag inte vill ha blått, vitt, brunt eller beige. Dom färgarena lockar inte så rosa it is, gillar ju de så :)

Till vardagsrummet vill jag ha de här

Allt från Ikea. Har ett hörn som måste fyllas ut så detta tänkta jag passar nog fint där. Blir en liten myshörna med fotölj å turkos lampa :) Fotöljen vill jag spraymåla en annan färg, funderar på en lila färg som jag har på kuddarna i soffan å på en tavla. Så blir vardagsrummet en blandning av lila å turkost, passar faktiskt bra ihop dom färgarna. Ramarna vill jag fylla med foton på barnen :)

Så en Ikea tripp måste göras.
Å kläder ska jag gå å shoppa idag, om jag hittar nått.
Ikväll är de personalfest med räkfrossa på Laponia! Kuuuuul :D

Plötsligt händer de

Igår helt plötsligt rullade min lilla tjej från mage till rygg. Vi skulle bara träna nacken lite så rullade hon runt ist, så himla stark å duktig är hon! Blev så stolt :) Va tom tvungen å gå å googla å se i vilken ålder dom ungefär börjar rulla, tycker hon är lite tidig.
3-4 månader
Vid ungefär tre månaders ålder börjar bebisar
lyfta upp huvud och axlar högt med hjälp av armarna. Dessa "mini-armhävningar" hjälper bebisar att utveckla den styrka de behöver för att kunna rulla runt. Vid den här tidpunkten kan det hända att ditt barn förvånar både dig och sig själv med att vända sig från rygg- till magläge, eller tvärtom.

Så hon är lite före sin tid ;)
Vet att Noah va nästan exakt på dan 3 månader när han rullade runt för första gången.
Hon växer å utvecklas så snabb min lilla tjej. Läkaren säger oxå alltid att hon känns mycket större än va hon är. Samtidigt som jag blir stolt så vill jag ju har kvar min lilla bebis, hon får inte bli stor för fort bara. Bebistiden är ju ändå så kort.


Snart får vi besök, dags å sätta på kaffe :)

Önsketänkande?

Drömde inatt att jag hade färgat håret blond. Kände mej skit snygg å va jätte nöjd men ingen annan märkte att jag hade färgat så jag va tvungen å säga de till alla.
Jag drömmer ofta att jag är blond å smal = önsketänkande? haha

Ångrar mej grymt mycke iaf att jag färgade håret rött nu igen, är sjukt less på de :( Velade ju fram å tillbaka om jag skulle ta rött eller om jag skulle färga över de me mörkbrunt, va tom sugen på att bli blond. Är forftafande sugen på att bli blond, denna färg:
Fint me lite gråblont, vill ha! Men känns som ett stort projekt å gå från rött till detta. Å känner jag mej själv rätt så triva jag ändå inte i blont, vill alltid vara de men sen när jag väl är de tröttnar jag väldigt fort. Men inge mer rött efter detta iaf!

Va hos läkarn med Tilja igår, vi ska fortsätta å ge mjölkfri ersättning nu ett par veckor framöver å så ska hon smörjas med mjukgörande, mycke mycke mycke. Läkarn trodde dock inte att hon hade mjölkallergi, han va väldigt tveksam men han ville ändå inte utesluta de helt därav en ny testomgång.
Upp i vikt hade hon gått : 5230g å längd: 57
  Mitt ♥


Jag tror men jag vet inte

Idag ska vi till läkarn, då får vi veta om Tilja har mjölkallergi eller inte.
Jag tror inte de men va vet jag?
Hon blev ju lite bättre i hyn när hon slutade äta vanlig ersättning, men inte va skillnaden stor blev tom värre där ett tag men direkt jag började smörja in henne försvann allting. Å när allt försvann började jag ge vanlig ersättning igen å de har jag gjort nu i 1 vecka ungefär å inget utslag har kommit tillbaka. De enda är att hon är jätte torr men annars jätte fin i hyn om man jämnför hur såg ut innan. Då va de rött å hemskt, gjorde ont i mej att titta på henne utan kläder, vågade knappt ta på henne. Så nu känns de riktigt bra att jag kan pussa å gosa på henne utan att jag tror hon ska få ont :)

 Lilla torrisen :)

Men vi får se vad läkarn säger. Han kanske bli jätte arg på mej för att jag smörjt henne för de fick jag ju inte egentligen :S. Men va ju verkligen tvungen! Aja vi får se....


Är de nått min gumma är bra på så är de att sova ute i vagnen.
Hon kan sova i 5-6 timmar ute. Helt otroligt :)
 Här är hon påväg ut i sin söta mysdress som tant Anna kom med :)

Men är de inte galet att man forftarande måste klä på henne så mycket å att man till Noah måste packa både vindbyxor å jacka när han ska till dagis. Trodde de va sommar, hade väl fel :(


Nu kan ingen säga nånting


Nu kan ingen säga att syskonen inte är lika varannVem är vem? ;)
Ne men dom är sjukt lika. De enda är att Noah va lite rundare än vad Tilja är. Men dom har verkligen lika ögon, näsa, mun, haka, hår, ögonbryn ja allt!
Hittade tyvärr ingen bild på dom där dom gör samma min men har tänkt att jag ska försöka knäppa en där dom har samma kläder på sej så ska ni få se. De är som att titta tillbaka 2½ år i tiden när man tittar på lilltösen.
Helt sjukt känns de ibland :)En dålig vecka

Har haft en kass vecka.
Båda ungarna förkylda = lite sömn = jag överkänslig.
Å idag känns de värre än nånsin, är grymt utråkad, less på vädret less på de mesta faktiskt.
Ne usch va jag är, jag bara gnäller å klagar här hela tiden.
Jag vet inte känns som att jag bara går å längtar till att tiden ska gå, bara väntar på bättre tider eller nått, kan verkligen inte njuta av nuet å de som är just nu. Förhoppningsvis går denna känsla över snart.

Men! Min gumma hon är underbar, är de nån som kan göra mej glad så är de hon.
Varje morgon då hon väcker mej vaknar jag till detta fantastiska leendeHon är bara go!!Och perfect ;)
Mina barn är verkligen mitt allt.

RSS 2.0