Lite snabbt

Jaha nu har de gått ett tag igen.
Inte hänt så mycket men ändå en massa men inget viktigt :)
Har svårt å koncentrerar mej på en sak åt gången så gör många saker samtidigt å så glömmer jag bort hälften å de känns som att ingenting blir gjort ändå. Å med en Noah hemma får man göra samma saker flera gåner om dan. Känns som att min energi är otrolig fast sover liteå är i farten konstant men ändå så är jag inte trött uatn går alltid automatiskt bara å lägger mej kring 23 för att de är dags för de. Men sådär är jag att tag å sen kommer de en dag då jag är helt slut, färdig å orkar ingenting. En sån dag kom igår, satan så trött men med lite extra sömn är jag botad igen å orkar köra på tills nästa trött dag kommer.
Jag behöver verkligen nånstans att placera energin, hemma går jag mest å städar å nu den senaste veckan har vi pysslat med att göra om här hemma, köpt lite nytt å¨bytt ut  gammalt. Denna vecka som kommer så har jag oxå en dela att stå i, bakning å städning bla för Noahs kommande kalas på lördag :) 
Efter de är de planlöst, vad ska jag då hitta på? Borde absolut börja träna, men tycker jui nte de är så roligt.....
Har iaf kommit på nånting att pyssla med här hemma, ska bygga dockskåp till TIlja. Är man riktigt seriös kan man även bygga egna möbler, men får se hur bra jag är på sånt pillgöra har inte världens bästa tålamod.
 
Ja annars flyter allt på som vanligt, barnen börjar bli stora Tilja 6 månader imon 1/10 å Noah 3år på onsdag 3/10, tiden den går å de snabbt!
Noah är i 3års trotts, går inte att gå på stan med honom, totalt omöjligt! Tilja är i nån olycklig period då de är gnäll mest hela dan. Men annar är de bra ;)
 
Aja en liten snabb update, har en olycklig dam i famnen.
 
 
 
 
 
 

Hösten

Nu är den här.
Regnit vilket jag inte gillar så värst mycket (fast vart ju lite sol idag men iaf).
De nånting med regn som gör att jag får allergireaktioner, röda ögon, rinnig näsa å jag vet inte exakrt varför.
Vad gör regnet så att de blir så? Vet ej.
Gillar inte röda ögon,. kan inte ha linser, inte smink å när ögonen rinner blir jag torr under ögonen å ser trött å rynkig ut :p = jag vill inte visa mej bland folk vilket jag måste iaf. Vilket gör att jag känner mej ful = dåligt humör.
Så ne höst får de vara bara de inte regnar. Får jätte gärna vara soliga kalla hörsdagar, de är bara mysigt. Å när de blir mörkt så får man tända massa ljus å krypa ner i soffan under filten, kramas med karlln sin å de gillar jag :)
 
Ne annars händer de inte alls mycke här just nu, vardagsrutiner.
Längtar till den 6de oktober nu mest, . Noah har kalas, farmor kommer upp å de blir fullt hus vilket alltid är trevligt :)
 
Ja de va allt för mej,. hejs svejs!
 

De är inte bra nu

Nu i snart 2 veckor har min lilla tjej varit världens missnöjdaste. Från en dag till en annan förvandlades hon från att vara glad å nöjd till, grinig å missnöjd. Absolut ingenting är bra, hon vill inte sitta, inte ligga, inte sitta i famnen, inte sitta i babysittern, inte på golvet å leka med babygymmet. Nej allt är bara dåligt. 
Hon äter dåligt å hon sover knappt under dagen. Sover väl 2-3 gånger om dan å nu bara i ca 15-20 minuter åt gången. TOK för lite.
Säkert de som oxå mycket gör att hon sen surar, men jag får henne verkligen inte att sova längre. DE enda som typ är bra är att jag bär henne, men hon väger ändå en del å att gå omkring å bära henne hela tiden är inget alternativ.
Så jag har henne i famnen lite, lite nere på golvet under babaygymmet, lite i soffa, i sängen, i babysitterna å i matstolen. Hon är nöjd nån minut på alla ställen, så så får vi hålla på. Upp å ner fram å tillbaka.
Hon är inte lätt å ha å göra med nu alltså.
Men hon är 5 månader hon är i en utvecklingsfas så förhoppningsvis går detta över snart!
Å jag tackar guuuud för att hon sover bra om nätterna (peppar peppar)  annars skulle denna mamma va helt slut!
Har inget minne av att Noah va såhär, men alla är ju olika :)
Å jag ser på min Tilja att hon kommer vara en riktig bestämd liten dam som kommer att ge oss många gråa hårstrån, hohojajjaaa ;)

Vilken skönhet

Denna skönhet har jag beställt!
100cms kandelaber. Trånat efter den i evigheter så nu äntligen tog jag tag i de å köpte den :)
 De kommer bli så fiiiint :)
Plust att jag nu ska skriva en seriös lista med saker som ska köpas. För alltid när jag väl kommer till Ikea så minns jag inte va de är vi behöver, de är som bårtblåst vissa saker. Å vi kommer att behöva hyra släp så sakerna får plats, trötta på att åka dit bara för att inse att vi inte kan köpa de jag vill för att de inte får plats i bilen.
Ne nu en gång för alla ska jag få ording i lägenheten, nu kommer vi ju ändå å bo här ett tag. I alla andra lägenheter som vi haft har jag alltid kännt att jag inte orkar fixa till de helt, inte sattit upp tavlor å sånt bara för att jag vetat att dom varit tillfälliga lägenheter för att dom vart så små. Men nu bor vi ändå i en 4a å den är tillräckligt stor för oss fyra. Så nästa gång vi flyttar då är de hus som gäller!

Haha!

Alltå jag orkar inte. haha!
Nu ska jag berätta.
De finns en person som verkar ha nån slags tävling med mej.
Har jag haft en bra dag då har denna haft en ännu bättre dag, Har jag haft en dålid dag då har denna haft de så mycket sämre. Har jag jobbat mycket en period då har denna garatnerat jobbat mer (enligt den själv alltså) Har jag köpt en grej ja då har denna person minnsan oxå tänkt köpa de (å köper de oxå strax efter jag gjort de) Berättar jag om en stor händelse i mitt liv då säger denna person att samma ska hända eller hänt denne.
Önskar jag kunde beskriva mer i detaljer exakt men risken finns att personen läser min blogg för de är ju ändå nån jag är bekant med å jag vill ju inte ha nå sura miner ;)
Men jag vet inte ska man ta de som en komplimang eller? ;)
 

Varför?

Fredagar är mina absoluta favoritdagar.
Största anledningen?
Min karl är alltid ledig fredagar vilket betyder att vi gör nått roligt tillsammans hela familjen. Å dom helger han är ledig är jag alltid lite extra glad, som nu ;)
Men tillbaka till varför jag älskar fredagar. Jo -
Jag får sovmorgon, vilket betyder att jag stiger upp kring 08 ist för 05-06. Rickard stiger upp me Tilja å jag får sussa vidare. Vilket oxå betyder att han fixar alla morgon bestyr, som matar båda barnen, ger Noah sina sprutor å kollar hans blodsocker, tvättat deras stjärtar å bytter blöjor så jag behöver bara stiga upp dricka kaffe å äta min frukost å jag får göra de helt ifred :) Efter jag ätit min frukost tar jag min härliga långa dusch då jag skrubbar, peelar, rakar å gör inpackning i håret.
Efter denna mogron kan jag inte vara annat än nöjd :)
Sen äter vi oftats lunch ute å gör nått annat roligt tillsammans. Hälsar vi inte på hos nån så går vi på stan, åker till Leos eller nått annat äventyr som idag åkte vi till Hertsö träsk å grillade. Huuuuur mysigt som helst å gått me korv!! :)
Fredagar är oxå dom dagar då vi handlar mat för hela veckan. Har fredagsmys på kvällen, vilket innebär gomiddag, film å gotta.
Så ja jag gillar fredagar, säg att ni förstår varför ;)
 
På tal om nått helt annat som jag kom å tänka på nu när jag haft min lilla spadag i morse, tänkte jag skriva vilken mascara jag äääääälskar!!
Denna!!
Från Oriflame. Är dö kär i den å kommer nog aldrig prova nån annan mascara igen. Haft så himla svårt å hitta nån mascara som jag verkligen tyckt är bra.
Den här har två borstar, en borste som förlänger fransarna om man vill ha långa tunna fransar, en borste som gör fransarna tjocka. Så jag brukar ta först den tunna borsten sen den tjocka å tycker resultatet blir bra varje gång :)
 
Ikväll ska vi ha middagsbjudning så nu sk ajag gå å hämta ut min nya lampa som jag fått till köket å så ska jag slinka förbi systemet å köpa en vinflarra :)
 
Trevlig helg!!!
 
Oj va jag käönde mej positiv idag jämnfört med de senaste inlägget ;)
 
 
 

Är de fel på mej?

Idag har jag en dag då jag tänker en massa. För mycket å kanske tom en massa dumheter.
Men jag kan inte låta bli. Att undra.....
Är de fel på mej?
Å jag tror faktiskt att de är så......
Men va kan jag göra annorlunda?
Kan ju bara vara mej själv. Å de duger visst inte alltid
Å de gör mej riktigt lessen
Me de skrivet å sagt så lämnar jag nu dom tankarna bakom mej!
 
"Försök aldrig att vinna tillbaka en person som valt att förlota dej"
 
 
 
 
 

Same old

De är rätt ut sagt livsfarligt å vara hemma regniga dagar då man absolut inte har nånting att göra.
För vad gör jag då?
Jo surfar runt på massa sidor å klickar hem en massa grejer. Å jag som sagt att jag inte ska beställa hem nått.
Går inte alls bra.
Beställt hem saker till lägenheten från Ellos, kläder från H&M till barnen å mej själv. Beställt örhängen å hårgrejjer. Inte bra detta, absolut inte ekonomiskt :/
Men de är alltid kul när sakerna kommer å visst är jag värd dom lite ;)
På ett sätt är jag sjukt glad att inte Ikea finns i Luleå, skulle ju bo där!!!! haha
 
Men att de är en omställning igen efter Rickard semester att vara hemma själv, allt känns så himla tråkigt. Vardagsrutinerna är tillbaka. Får se hur länge jag klarar av detta. Att jobba lite hade varit fint.
1 helg i månaden ska jag börja med snart, frågan är bara ska jag ta de redan i november eller först i januari...hmmm...
Jag är verkligen inte gjorde för att vara hemma.
Hur gör arbetslösa? Hemmafruar? Eller dom som är mammalediga i flera år?
Jag blir sjukt rastlös, fast de finns saker å göra hela tiden. Men ska komma på en hobby, saken är bara den att jag tröttnar så fort, tycker en sak är kul i 1 månad eller 2 sen tröttnar jag. Ja nått ska jag väl kunna komma på å göra.
Nått å göra här hemma å sen nånting som gör att jag får komma ut ur huset ibland på kvällarna.
 
Vad gör vi annars?
Jo vi myyyyyyyser ;p
 
 
 
 
 
 

Nu är de dags!

Nej nu är de dag att ta tag i bloggen igen, om inte annat så bara för att de är så himla kul att gå tillbaka å läsa va som hänt. Minnet är så kort att jag minns knappt vad som hände för 1 vecka sen ännu mind för 1 år sen så bloggen kommer väl till pass då :)
Men iaf!
Idag bli min lilla Tjej 5 månader. Så en liten update om de tänkte jag :)
Vikt: 6520g
Längd: 64cm (liten tjej Noah vägde exakt 2kilo mer å va 5cm längre i samma ålder)
Hon gör: Rulla från mage till rygg å från rygg till mage. Leker med sina händer å fötter. Greppar tag i lekaser som hon stoppar i munnen. Pratar å ler, buasr å skrattar mycket å högt. Sover väldigt lite under dagarna, tar 3 små korta powernaps då hon sover max 30min om de inte är så att hon ligger i vagnen eller bilen då sover hon längre. Hon äter 5-6gånger om dagen. Vaknar å äter 1 gång på natten/morgon (kl4-5) Äter morotspure' till middag å päronpure' till mellanmål :) Hon går å lägger sej väldigt tidigt för natten, redan efter kl 18 vilket gör att hon oxå vaknar tidigt på morgon ungefär kl06.
Hon har: Två tänder som precis kommit till ytan, har även börjat få lite små söta fjun på huvudet hon har ju nästan varit helt skallig ;)
Hon är: Väldigt lättroad men med hetsigt temperament går inte saker som damen vill säger hon gärna ifrån, Envis som bara den å riktigt stark för att vara så liten. Hon är väldigt kiklig, mest på handflatorna men i princip på hela kroppen. Å just nu är hon en morsgris!
Hon gillar: Leka i sitt babygym, sova på mage, bada, åka vagn å bil, morotspure', dra pappa i skägget å mamma i håret då skriker hon av lycka :) Hon älskar när storebror står å hoppar, då skrattar hon högt. Spelar egentligen ingen roll vad storebror gör, allt han gör ät jätte kul!
Hon gillar inte: Att ligga i famnen, upp å sitta ska hon!
Hon älskar: Att gosa, ligga riktigt nära. Bli pussad på. Sin storebror!! Å självklart sin mamma å pappa ;)
 
Ja de va de jag kunde komma på, finns säkert mer men detta frå duga :)
 
 
 

RSS 2.0