Vad som hänt

De började me att Noah kissade å drack väldigt mycke. Misstankarna om diabetes kom då. När de bara blev värre å värre kände vi att de va dags å söka sej till vårdcentralen.
Där visade sej att hans blodsocker va högt alltså över 25 å är man frisk ska man ligga mellan 4-8 ungefär.
Så då blev de bara att åka in till Sunderbyn.
Allt hände väldigt snabbt så jag va väldigt lessen å orolig.
Men nu har den största chocken lagt sej å vi har börjat lära oss hur vi ska behandla detta. Blir mycket förändringar på livsstilen å i vardagen men sköter vi de här bra ska Noah kunna leva helt normalt å vara sej själv. För de va de jag va mest orolig för att han på något sätt skulle förändras, att han personlighet skulle bli annorlunda ex att han skulle vara mycke slöare å tröttare men så är inte fallet. Noah är Noah :)
Några tankar som oxå snurrade va om vi som föräldrar gjort något fel. Om han kanske inte borde ha smakat på den där glassen eller den där godisbiten. Men den här sorten av diabetes har absolut ingenting att göra med det. Utan detta beror helt enkelt på att Noah haft de i sej ända sen början å förr eller senare skulle de ha brutit ut även fast han levt på grönsaker hela livet. Så de går inte att förhindra diabetes typ 1. Annat är de me typ 2, som just beror på fetma eller ålderdom.

"Insulin är ett hormon som reglerar halten av socker i blodet. Om man får typ 1-diabetes har kroppen slutat tillverka insulin och det gör att man får för mycket socker i blodet. Eftersom brist på insulin leder till att man blir allvarligt sjuk, måste man tillföra kroppen extra insulin varje dag.Det finns flera olika typer av diabetes. Typ 1-diabetes brukar komma tidigt i livet och kallas därför också för barn- eller ungdomsdiabetes. Sjukdomen kommer snabbt och kräver behandling direkt.

Typ 1-diabetes är delvis ärftlig och går inte att bota, sjukdomen är slumpmässig och de går inte att förutsäga vem som kommer att få diabetes och när den bryter ut. Med modern behandling går det att leva ett bra liv trots sjukdomen."

Så detta innebär 6 sprutor om dagen å många blodprov (stick i fingar å tår). Även på nätterna kommer vi att få stiga upp å ta blodprover såhär i början. Sen får vi se längre fram hur de blir me allt. Blir mycket å leva efter klockan. Men huvudsaken är att Noah mår bra, de är de absolut viktigaste!

 

Annars har vi de bra. Vi får bästa hjälp å stöd av alla! :)

 



Kommentarer
Postat av: Linda

Vad skönt att chocken börjar lägga sig. För JAG VET att ni kommer fixa det där galanat!! Det kommer inte bli några problem och Noah kommer alltid att vara Noah :) Snart är det en vardag för er :) kramar

2011-04-21 @ 14:42:01
URL: http://lindahk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0