Dom ljuger

Idag har jag en trött da, då jag går omkring hemma i mjukis byxor, osminkad å rusfigt hår. Orkar inte.
Vi har haft en jobbig natt. Tilja har stökat å bökat efter kl 02 å knappt sovit nånting, mellan 02.30 å 04.30 har hon legat på min mage på mage å gjort försök till att sova medan jag legat halvaken å "väntat" på att hon ska somna. Efter de vart hon dock skit trött å less för att hon inte kunde somna så jag fick gå upp med henne, gick omkring med henne på armen i typ 30min sen somnade hon faktiskt i 1 timme å  sen ville hon äta å efter de har vi sovit till nästan kl 09. Men nej inte har de bilvit mycket sömn inatt inte.
Å sen att jag har Noah hemma oxå, förkyld å sur gör inte saken så mycket bättre.
Nej ibland får man vara trött å less å alla är de nångång, dom som säger annat dom ljuger.

Vi får se vad som händer

Har ju glömt å skriva om de senaste som hänt.
Tilja misstänks ha mjölkallergi. Så nu har hon en dyr diet tills vi får reda på om de verkligen är de hon har. Snart 1 vecka har vi provat men ingen förändring än så länge. Stackars lill tjejen har utslag över hela kroppen å hon ser inte alls rolig ut :( Tycker så synd om henne. Men de verkar inte störa henne, klia eller så som tur är.
Vi får se hur länge vi ska prova den mjölkfria ersättningen.
Barnmorska sa att vi ska prova den, blir huden bättre så ska vi gå tillbaka till vanlig ersättning å sen om huden blir dålig igen så vet man att de är mjölkallergi hon har. Vi har läkartid den 5/6 å än så länge har ingen förändring skett, tycker snarare hon fått mer utslag. Ska ringa barnmorska nästa vecka å se va hon säger om de nu inte plötsligt blir bättre för de är inte billigt de här, en ersättning kostar 210kr å räcker ungefär 3 dagar. Så ja ni kan ju tänka er, skulle vi prova i en månads tid så skulle de kosta 2000kr i bara mat!!! Sjukt dyrt...Den vanliga ersättningen kostar inte ens 100kr å räcker minst dubbelt så länge. Men iaf skulle de visa sej att hon har mjölkallergi får man recept vilket gör de billigare, som tur är.
Men hoppas hon inte har de, hoppas de är nått annat. Har dock provat byta ut tvättmedel å sköljmedel oxå utan resultat.
Men ja vi får se vad som händer.

Urk

Hade glömt vilket helvet de är å ha mens!
Fast nu är de riktigt extremt, såhär brukar jag inte må.
Har mensvärk så jag vill kräkas, inte kunnat äta nå mat (men lite glass slank ner;)), ont i huvudet å så trött å frusen.
Skickade iväg Rickard å ungarna på en promenad så att jag får lite lugn.
Först gången på 2 månader som jag är hemma helt själv, tycker jag är värd de faktiskt.

Nu längtar jag bara till helgen.
Håret ska kapas å färgas å de ska shoppas. Även bakas lite tårtor, smörgåstårta å nån vanlig tårta. Är ju morsdag på söndag å så fyller Rickard år på lördag. Ska även iväg på lite schlagerfest me härligt folk, dricka lite vin å de ska bli riktigt trevligt :)

Ne mår för illa, ska gå å lägga mej i fosterställning under filten igen!

Puss hej!

Drömmar

När de är sånt väder som de va igår börja drömmarna om hus komma igen.
På vintern glömmer jag alltid dom drömmarna då klarar jag mej utmärkt i lägenhet. Känns som rena lyxet då å att bo mitt inne i stan är inte heller fy skam.
Men när värmen kommer saknar jag de där med att bara öppna bakdörren å släppa ut ungen/ungarna å låta dom springa å leka av sej. Ska man ut nu blir de alltid ett litet projekt.
Vi har pratat så länge om hus, men de måste va de rätta huset, ligga på rätt ställa, ha allt de vi letar efter som ex:
* Minst 4 sovrum
* Bastu
* Inga grannar på bakgården, ska vara skog, äng eller nått
* Inget renoveringsobjekt
Varken jag eller Rickard kan nått sånt eller känner nån som skulle kunna hjälpa oss så vi vill ha ett hus som är färdigt att flytta in i direkt, som är fint. Som kanske bara behöver nå småfix som byta tapeter. Eller nå små renoveringar allt eftersom.

Jag vill inte köpa hus bara för att ha hus. Känns som att dom flesta tycker att bara för att man har barn måste man ha hus, tycker jag är väldigt märkligt.....
Nej vi köper hus då vi hittar ett som känns rätt till 110%
Vi bor bra här vart vi bor nu, tillräckligt stort å vi alla får plats så vi känner absolut ingen stress. Hus kommer när de kommer, när de där drömhuset dyker upp kan vara om 1 vecka eller 10 år ;)
Men målet är väl att vi ska ha hittat de om 3-4 år iaf.

Mycket vill ha mer

Nu har jag tänkt spendera lite pengar på mej själv :)
Eller ne prio 1 är att fixa iordning balkongen, vi vill ha trall, en gasollgrill å sen vill jag även ha nå väggar så de blir lite mer lä å att inte alla ser mej om jag vill sitta med bikini på. Sen när jag är höjdrädd kan de va skönt att inte se ner från alla hörn å kanter. Å såklart bord å stolar. Så de är prio.
Ska köpa en grill till helgen så man kan grilla, hoppas bara på grillväder, bra väder, solväder, vill kunna sitta ute å sola lite.
Bra balkong har vi iaf, sol hela dan :)

Men de jag tänkte spendera på mej själv är en hårklippning å färgning (färga gör jag själv) ska hitta mej nå nya skor å kanske en jacka. Ska även köpa en ny klocka å nå kläder. Inge mycket kläder men nått litet, har som ingenting som sitter bra nu när magen är borta, vissa kläder är för stora å dom som sitter tajt vill man inte ha för då syns allt man ite vill ska synas.
Testade vågen iaf igen -2,5 kilo visade den nu. Äntligen :) Så totalt har jag gått ner 12,5kg på 6 veckor.
Som jag sagt tidigare kan jag inte ge upp allt de goa, bara minska på de å röra på mej mer. Så får vi se hur ångt de räcker.

Guuuud de är så mycket jag vill göra å vill ha.
Ge mej pengar! ;)
En Ika tripp är ett måste snart!


Dagarna går

Våra dagar bestå väldigt mycke av sånt här:

 Vi myser mycket!
Jag talar om för barnen varje dag att jag älskar dom. De kramas å pussas mycket i denna familj. Säger oxå till dom varje dag flera gånger om dan hur fina å underbara dom är. Tjatigt? Kankse de, men jag är visar gärna min kärlek till dom jag bryr mej om :)

 Tilja tränar nacken. Hon är RIKTIGT duktig, stark tjej. Nyfiken oxå, hon vill gärna se allt å vara med då hon är vaken.

 Noah gillar å "baka" å rita, de är nått han gör varje dag. Å jag gör de oftast med honom då Tilja sover.

 Vi promenerar varje dag. Noah tycker vagnen är super, eftersom att de är han som kör å styr enligt honom ;)

 Tilja har börjat vara vacken mycket mer. Några timmar på morgonen å några timmar på kvällen då ligger hon å stirrar mest om hon inte "leker" under babygymmet :)

 Men största delen av Tiljas dag består ändå av de här. Sova, äta, sova, äta...osv...

Så ser dagarna ut för oss. Där emellan städas de å lagas de mat, byts många bajsblöjor. Eftersom att Noah total vägrar att gå på potta! Måste hitta på nått så att han ska börja gå men än så länge inge framsteg :S
Nån som har några bra förslag?

Å såhär ser mamma jag ut just nu.

Rund å go men lycklig ;)


Går inge bra

Lite less!
Har nu i 2-3 veckor promenerat som en tok, ätit bra mat, nyttig mat i lagom mängder, hållit emot sötsuget under veckorna ätit med måtta under helgerna.
Å vad är belöningen?
Vågen står still, visar samma siffra som för ca 2-3 veckor sen. :(
Lite lessen blir jag. För hade förväntat mej att jag skulle gått ner lite iaf, 2-3 kg hade väl varit rimligt.
För de är väl just första tiden man går ner å sen stannar de av? Men va hände nu, ingenting....
Så vad göra?
Inte så att jag har tid för mer promenade, går redan minst 1.5 timme om dan ibland tom 3 timmar, har annat å göra oxå.
Äta mindre kan jag inte heller för då svälter jag ihjäl.
Nå men jag ger inte upp! Fortsätter å kämpa på, har ju inte gått nå lång tid, kanske kroppen bara är lite seg på att reagera, kanske börjar kilona trilla av snart. kanske kanske kanske?? Hoppas hoppas hoppas! :)


Maj 8, 2012

Blev en liten miss i dag.
Banmorskan ringde på morgon å frågade om vi kunde komma in tidigare idag.
- Vadå idag undrade jag?
- Den 18de va de väl?
- Nej idag kl 13 skulle ni vara här men kan ni komma kl 10 ist.
- Eh ja visst!
Så jag som hade planerad en lugn å seg morgon för mej å lillgumman idag eftersom att Noah va på dagis så blev de inte riktigt så.
Väl på bvc visade de sej att de blivit en liten miss (alltså hade jag rätt :p) barnmorskan hade nu bokat in oss hos läkaren för 2 månaderskontroll. Lite tidigt med tanke på att Tilja bara är 5 veckor men vi fick de gjort iaf. Vet nu inte om vi ska gå igen sen den 5/6 då vi egentligen hade läkartid? Dom tjorva då till de. Men till barnmorskan ska vi den 18de igen iaf :)
Upp i vikt på en vecka hade hon gått från 4270 till 4500.
Å allt va fint. Läkarn tyckte hon va himla duktig på att "prata" redan fast hon är så liten :)
Sen fick jag faktiskt dom första riktiga leendena idag oxå!! Kliar man henne lite på hakan så ler hon stort, sötungen min :)
Ska ta en bild på de sen!


Fram å tillbaka

Nu har Noah gått ner till 15 timmar i veckan på dsagis, nog för att han dom sista 3 månaderna knappt varit där alls eller bara max 2 dar i veckan. Men iaf nu ska han gå där tisdag, onsdag å torsdag, 5 timmar om dan.
Blir en bra promenad för mej när jag ska hämta hem honom.
Dock hade jag missbedömt sträckan. Igår tog de ca 1½ timme å gå till dagis, surra lite med fröknarna, klä på Noah å gå hem. Så de tog betydligt kortare stund än va jag trott från början. Trodde de skulle ta ca 1 timme å gå enkel väg till dagis, så hade räknat med att när jag hämtar honom så tar de drygt 2 timmar så vart en positiv överraskning att de inte tar så länge iaf.
På torsdagar alltså idag så både lämnar jag å hämtar honom så de blir lite fram å tillbaka, vi ska se hur de funkar, blir de för stressigt får vi helt enkelt skita i å ha honom på dagis på torsdagar. Men vi får se, blir ju ett himla promenerande iaf vilket iofs är bra :) men som sagt är ju annat oxå som måste försöka göras när han är på dagis.
Så nu ska vi gå iväg på promenad nr 1 - mot dagis.

Ha en bra dag!!

1 månad har gått


Tilja har hunnit bli 1 månad. Tiden försvinner.
Vet inte vad jag gör. Gör mycket men ändå inget speciellt men ändå nånting hela tiden.
Två barn hemma då kan man i princip glömma allt som heter egentid, man äter när man hinner, duschar å fixar iordning sej själv under stress. Vill inte Noah nånting så vill Tilja de. Tid att andas har man dock med jämna mellanrum som tur är.
Vissa dagar känns omöjliga å jobba medan andra flyter på bra utan några som helst bekymmer. Humöret är sådär, de går upp å ner de med. Men skulle aldrig i hela mitt liv byta bort nånting med mitt liv, älskar de!
Jag har inget behov av att lämna bort barnen å få göra saker, de kanske låter kliche' men barnen är mitt liv, dom är mitt allt å jag vill vara där för dom alltid. Jag känenr att jag har hunnit ha min tid då jag fått "leka ev mej" skulle inte vela vara där nå mer. Å när barnen är äldre kommer jag fortfarande vara ung å hinna göra massa saker på egenhand å med Rickard så nu trivs jag såhär, med mina barn 24-7 :)
Men visst kommer även jag behöva komma ifrån nångång då å då men inte nu, inte ännu...

Mina vackra, fina, underbara barn!Får tårar i ögonen när jag sitter å tänkar på dom.
Är så sjuk stolt, fy f*n de är kärlek de här!


RSS 2.0